Arbeidsrettet rehabilitering
Står du utenfor arbeidslivet/studentlivet, er sykmeldt/i fare for å bli sykmeldt – eller opplever du at arbeidsevnen din er nedsatt?
For hvem
Tilbudet er rettet mot personer mellom 18-70 år, som har muskel- og skjelettlidelser, lettere psykiske lidelser (som for eksempel angst og depresjon) eller allmenne og uspesifiserte lidelser (diffuse plager som ikke tyder på en bestemt sykdom). Flere har behov for komplekse arbeidsrettede rehabiliteringstiltak, enten på grunn av helseplagenes omfang og karakter, funksjonsnedsettelse, sykmeldingslengde, eller andre årsaker. En del har andre belastninger i tillegg til egen helse, slik som store omsorgsoppgaver, konflikter knyttet til barn og familie, økonomiske problemer eller belastende arbeidsforhold.
Arbeidsrettet rehabilitering har som målsetting å hjelpe personer med å mestre sine plager og livssituasjon, slik at den enkelte har større muligheter for økt studie- og arbeidsevne.
For å kunne ha et reelt fokus på muligheter og barrierer med tanke på jobb, må personer som søker om arbeidsrettet rehabilitering være ferdig medisinsk utredet.
Vi tilbyr ikke fysikalsk behandling, ren fysisk opptrening eller psykologbehandling/psykoterapi, da dette er helsetilbud som skal tilbys ved andre instanser.
Vårt tilbud retter seg mot personer som
-
Har et studie- eller arbeidsforhold
-
Står i fare for å bli sykmeldt, fare for å falle ut av studier- eller arbeidsliv, som står utenfor arbeidslivet eller har nedsatt arbeidsevne
-
Har mål om økt mestring av studie/jobb
-
Har behov for å øke arbeidsevnen og komme tilbake til studier eller arbeidsliv
Tverrfaglig team
Våre tverrfaglige team består av spesialsykepleiere med ulik videreutdanning, fysioterapeuter, psykomotorisk fysioterapeut, legespesialist, psykolog/psykologspesialister.
Målrettet rehabilitering
Målet er å øke mestring av helsetilstand, arbeidsevne og livskvalitet. I samarbeid med pasientens koordinator utarbeides det en individuell rehabiliteringsplan for å oppnå definerte målsettinger. Vi har et helhetlig fokus på problemstillinger som hindrer arbeidsdeltakelse, både utfordringer knyttet til arbeid og andre områder i livet.
Innhold
Tilbudet er individuelt tilpasset ut fra pasientens ønsker, målsetting og behovsvurdering tildeles pasienten et poliklinisk eller gruppebasert rehabiliteringstilbud.
Vi tilbyr også overnatting for de som ikke har mulighet til å nyttiggjøre seg et rehabiliteringstilbud på grunn av lang avstand fra hjemstedet.
Pasienter som henvises til oss, inviteres først til digital kartlegging (via Flowzone) og en kartleggingssamtale. Det vurderes deretter i inntaksteam om arbeidsrettet rehabilitering er riktig tilbud og om det mest hensiktsmessige er gruppebasert eller poliklinisk rehabilitering.
Gruppebasert dagtilbud: Består av faste gruppeaktiviteter, koordinatorsamtaler og et tilpasset utvalg av andre aktiviteter.
Poliklinisk tilbud: Består av koordinatorsamtaler og et tilpasset utvalg av aktiviteter.
Felles for dag/poliklinisk tilbud:
-
Individuell rehabiliteringsplan
-
Fysisk aktivitet. Eksempler på aktiviteter: individuelt og i gruppe, utprøving og tilpassing av høy/lav intensitet, veiledning av fysioterapeut, terapibasseng, avspenning og psykomotorisk gruppe
-
Undervisning i ulike tema aktuelt for arbeids-, livs- og hverdagsmestring, basert på kognitiv tilnærming
-
Temagrupper i aktivitetsregulering og oppmerksomhetstrening
Kontakt med samarbeidspartnere
Ut fra pasientens målsetting og behov etablerer vi dialog og samarbeid med arbeidsgiver/studiested, NAV, fastlege, pårørende, kommune og andre aktuelle samarbeidspartnere.
Henvisning
Fastlege sender henvisning via RVE (regional vurderingsenhet).
Beliggenhet/adkomst
Egenandel
Egenandelen er det beløpet du selv må betale hos helsetjenesten. De egenandelene du betaler er bare en liten del av kostnaden for den helsetjenesten du har mottatt.
Egenandelstaket er kr 3.278,-.
Poliklinisk takst kr 403,-.
Dag-/døgntakst kr 163,- pr. dag/døgn.
Gebyr på kr 163,- pr. dag/døgn pålegges avtaler som ikke avlyses innen 24 timer i forveien.
Gebyr på kr 1.612,- pr. poliklinisk time pålegges avtaler som ikke avlyses innen 24 timer i forveien.
Konsultasjoner betales via Vipps ved henvendelse i ekspedisjonen.
Fasiliteter
Vi har egen kantine med en enkel lunsj inkludert i tilbudet. I tillegg er det mulighet for å kjøpe fra utvalget som kantinen har utover dette.
Fri parkeringsplass. Busstopp i umiddelbar nærhet.
Vi tilbyr fine treningsfasiliteter, som terapibasseng og godt utstyrte treningsrom.
Lokalene har fin beliggenhet i landlige omgivelser med turmuligheter i nærområdet.
Det er mulighet for å benytte hvilerom og kreativt rom.
Flowzone
Betania Malvik benytter Flowzone som er en digital samhandlingsplattform. Flowzone muliggjør bl.a. digital kartlegging, videokonsultasjoner, selvhjelpsverktøy, tilpasset informasjon til pasient og pårørende, timeavtaler, og treningsprogram.
Flowzone er et digitalt verktøy hvor pasienter kan dele og motta helseopplysninger med behandlende team som er relevant for oppholdet. Pasienter får invitasjon til Flowzone før ankomst. Relevant informasjon innebærer kartleggingsskjema, timeavtaler, treningsprogram og undervisningsmateriell. Pasienter har tilgang til chat-funksjon og kan kommunisere med fagpersoner underveis i oppholdet. Verktøyet er brukervennlig og kan benyttes av alle som mestrer smarttelefon.
Personer som ikke mestrer digitale løsninger ivaretas med samme informasjonsmateriell i papirversjon, samt oppfølging via telefonkonsultasjoner i stedet for digital oppfølging i Flowzone.