Aktiviteter

ved Arbeidsrettet rehabilitering

AVSPENNING OG OPPMERKSOMT NÆRVÆR

Påmelding

Avspenning og opperksomt nærvær er 60 minutter med instruerte øvelser rettet mot å fremme ro i kropp og sinn. Et sentralt element er at man ikke skal prøve å vinge kroppen i ro, men utforske hva som kjennes komfortabelt og trygt ut for kroppen, for på den måten å legge til rette for at kroppen kan "gi slipp". Har mange liketstrekk med psykomotorisk bevegelsesgruppe. I oppmerksomt nærvær inne gjøres det hovedsaklig øvelser som kroppsskanning og sittende oppmerksomhetsøvelser.

Når:
Onsdager kl.12:00

BASSENG

Påmelding basseng aktiv Påmelding rolig basseng Påmelding Bassengtrening

Basseng aktiv inneholder varierte aktiviteter i vann. Leker, spill, styrketrening, utholdenhet og bevegelighetstrening. Muligheter for å få øvelser tilpasset og justert intensitet etter eget behov.

Basseng rolig er en bassengtime med fokus på ro, avspenning og tilstedeværelse. Til rolig musikk blir du veiledet i øvelser for gjennombevegelse av kroppen og i tøyning.

Bassengtreningen er ledet av fysioterapeut med fokus på øvelser for å øke styrke, bevegelighet og kondisjon, samt avspenning og uttøyning.

Trening i basseng er belastningsdempende for ledd og god trim for pusten. Det er enkle øvelser som alle kan være med på, også dere som ikke kan svømme.

Bassenget holder en temperatur på 32,5 grader, og er 1,70m på det dypeste.

Når:
Mandag og torsdag (aktiv) kl. 10.00
Onsdager (trening) kl.13:15
Fredager (rolig) kl.12:00

PSYKOMOTORISK BEVEGELIGHETS-TRENING

Påmelding

Bevegelighetstrening er ledet av fysioterapeut hvor fokus er på fortrolighet og kontakt med egen kropp. Øvelsene retter seg mot bevisstgjøring og endring av spenningstilstander i kroppen. Her brukes både aktivt egen muskelkraft og passivt egen kroppsvekt.

Når:
Mandag og Torsdag kl.13:15

FRILUFTSLIV

Påmelding

Lavterskel friluftsliv der vi ofte går en tur, spiser lunsj sammen og tilbringer tid i naturen. Man trenger ingen erfaring med tur og friluftsliv for å kunne delta. Følg med på infoskjermen i resepsjonen for mer informasjon om hvor ukens tur, og hva du bør ha med i sekken.

STYRKETRENING UTE

Påmelding

Styrketrening utendørs der vi har ulike former for styrketrening. Øvelsene blir ledet av fysioterapeut og kan tilpasses hver enkelt om det er behov for det.

 

NÅR:
Onsdager kl.13:45

KONDISJONSTRENING UTE

Påmelding

Ledet av fysioterapeut med mål om å øke din aerobe og anaerobe styrke og utholdenhet.  Du styrer selv intensiteten slik at det blir best for deg. Her er det rom for å gå, løpe, litt av begge deler, eller en plass i mellom.

 

En veldig fin måte å komme i gang med trening på! Få deg en effektiv treningsøkt uansett hvilket nivå du er på i dag.

 

Vi legger til rette for tilpasset lengde og intensitet ut ifra den enkeltes formnivå, og sørger for tilstrekkelig restitusjon.

 

 

Når:

Onsdager kl.13:15

OPPMERKSOMT NÆRVÆR

Påmelding

Enkle mentale og fysiske øvelser der oppmerksomheten forankres i kropp, pust eller bevegelse. Denne systematiske treningen gir innsikt i tanker, følelser og kroppslige fornemmelser. Vi trener på å forholde oss til virkeligheten ved å:

  • Styrke vår oppmerksomhet og evne til å holde fokus.
  • Observere oss selv og omgivelsene våre, og være til stede med ting som de er med en åpen, nysgjerrig og aksepterende holdning.
  • Utfordre autopiloten vår og ta mer bevisste valg.

NÅR:

Mandag, Tirsdag og Torsdag kl. 12.00

Oppmerksomhetstrening

 Hensikt: Bevisstgjøring av tanker og sammenhengen mellom tanker, kropp og følelser og atferd. Introdusere enkle øvelser som kan brukes i hverdag og arbeidsliv for å øve på å hvile oppmerksomheten.

4 fredager inviteres du til å delta på noen øvelser hvor vi øver på å hvile fokuset på et valgt fokus/objekt. For å kunne oppdage litt mer, vil du også inviteres til refleksjoner.

I disse timene er det ikke noe du skal prestere, vi øver på å være vennlige og ikke dømmende til oss selv og det vi erfarer.

Dag 1:   Tema: Sanser
Dag 2:  Tema : Pust
Dag 3: Tema: Oppmerksomhet til bevegelse og kropp
Dag 4: Tema: oppsummering og veien videre

Når:
Fredager kl. 09:30

Påmelding til denne aktiviteten er via behandler

SPINNING

Påmelding

Spinning ledes av fysioterapeut og er en gunstig måte å trene utholdenhet på, da det er lite belastning på vektbærende ledd. Det å trene sammen i gruppe med musikk kan i tillegg bidra til større bevegelsesglede og gjøre treningen mer lystbetont. Det legges vekt på individuell tilrettelegging og tilpasning underveis, og motstand og intensitet kan reguleres av den enkelte.

Når:
Mandag og torsdag kl. 13.15

VEILEDET EGENTRENING

Påmelding

Våre fysioterapeuter tilbyr deg et individuelt tilpasset treningsprogram med utgangspunkt i dine behov og dine forutsetninger. 

Veiledet egentrening finner sted i vårt treningsrom, utstyrt med ergometersykkel, tredemølle, romaskin, ellipse og diverse vekter.

 

EGENTRENING I TRENINGSROM

Påmelding

Til gitte tidspunkt kan du benytte deg av vårt treningsrom. Hør med behandler eller fysioterapeut for mer informasjon. Benytt deg av øvelsene vi har lagt ut eller treningsprogrammet du har fått av en av våre fysioterapeuter.

Se vårt øvelsesutvalg for inspirasjon

Øvelsesutvalg